Hemma.

Hemma sedan i fredags morse/torsdag natt... Blev en lång resa hem pga säkerhetsläget i Iran... 

Att undvika olycksdrabbade flygbolag är nog inte tillräckligt längre, man får börja kolla vilka resrutter bolagen gör också...

Tidsskillnaden på tre timmar har gjort sig påmind i helgen. Vi har lagt oss vid kl 20 alla tre...sedan vaknat vid 7... 

Imorgon drar hamsterhjulet igång på riktigt med dagis, jobb för oss båda...  

(null)

(null)

(null)


Sol...och blåst...

Haft 1,5 dag med kanonväder men sedan blev det sämre idag igen. Galet. Men verkar som vi får fint imorgon, vår sista dag i alla fall. 

Var väl sak samma med moln och regn inne i Dubai men nu utanför där det endast är bad och sand hade det varit gött med badväder. 

Men finns lekplatser, bollhav mm, så Stina lever livet. 

Har också varit ut i öknen en tur. Fint. Stina uppskattade kamelerna mycket.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Regn.

(null)

(null)

(null)

(null)

Lämnat Dubai och åkt till Ras Al Khaimah. Vi ville lämna stadens sus och brus för ett lite lugnare läge. Att vi valde att göra så känns efter gårdagens flackande runt stan rätt skönt.

Hjälp vad folk det är. Dubai Mall är bara inte hysteriskt stort, det var hysteriskt med människor där med. Trängas på det där viset är inte min grej.

Men det var fräckt att se. Och Burj al Khalifa, världens högsta byggnad, som stoltserar med sina 828 meter är sannerligen mäktig. 

Stina uppskattade akvariet som fanns i Dubai Mall mest. Och skyskraporna tittar hon gärna på. 

Vi har även haft en del regn. I ett land där det aldrig regnar typ. Och det märks. Det ställer till det på gator och vägar. Inga avlopp som kan ta undan vattnet riktigt bra. Kaos på vägarna, köer och avstängda vägar. Se bild nedan så förstår ni hur två dagars regn ställer till det för dem. Att vi lyckas tajma detta väder må ju vara otur utan dess like......

Stina ville ändå bada i em. Badar helst på djupt vatten också då hon upptäckt att hon flyter med sina armpuffar...

(null)

(null)

(null)

(null)




Dubai

På plats nere i Dubai. Märkligt ställe men också fascinerande. Behagligt väder, men lite väl mycket moln efter lunch idag... Verkar också som vi kommer pricka in regn (?!) i öknen... Men då har vi mer tid att faktiskt titta lite på stan...

Väldiga kontraster här. Ferraribilar och barnflickor blandat med gästarbetare från Sydostasien vars löner och levnadsvillkor jag antar är allt annat än humana. 

Män med flera fruar, kvinnor i heltäckande kläder, vi sitter och äter bredvid kvinnor som får lyfta sina skynken över ansiktet när de ska äta. Under skynkena skymtar märkesskor och ögonen, som är det enda man ser i övrigt, är väldigt välsminkade. De vinkar glatt åt Stina, som är aningen skeptisk åt deras utstyrsel.

Jag älskar ju dessa kontraster. Även om jag inte sympatiserar med deras kvinnosyn är det intressant att faktiskt få se och vara i kulturen. Höra böneutropen och se deras traditonella klädsel. Vad vore resandet om allt var precis som hemma?

Nu ska vi ut "på stan"... Även vi med kläder som täcker axlar och knän...

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



2020

Nytt år & nya möjligheter. Löftena är väl de vanliga. Träna mer, mindre godis, mindre skärmtid, leva i nuet....

Precis sett Cancergalan. En påminnelse om något om att leva i nuet. Och får mig inte helt osökt att tänka på mitt favoritcitat från Kristian Gidlund
"Paradiset kan vara en plats på jorden. Äventyret väntar, om ni bara vill"

Och med det sagt ska jag ge mig ut på äventyr imorgon. 

Gott nytt år!

(null)

(null)

(null)

(null)




RSS 2.0