Tisdag..

Vad jag gjort sen sist.. Rastat Styx på ÖSK och gjort fröknäcke.. Och jobbat då förstås..


Dop..

Man märker att åren när man blir bjuden på dop. Vännerna gifter sig och en efter en talar de om att de ska ha barn.. Själv känner jag mig som 25 år och drömmer om jorden runt resor snarare än blöjor och barnvagnar..

Idag döptes Karl Gunnar i Åre kyrka. Exemplariskt uppförande från Karls sida och inte en missnöjd min på hela dagen. Bra jobbat Karl!


Personaldag och avtackning...

..på agendan idag. Synd på vädret. Ösregn. Men en fin em ändå på Peters gård..

Har även provat att köra ponnytrav för första gången idag. Gotlandsrusset travade på bra må jag säga..


Work work work...

Har kickat igång på jobbet igen. Längre dagar, slut på 8-timmarsdagar. Man går hem efter knappa 9 timmar på kontoret och ändå ligger det oskrivna beslut. Icke rättade domar. Och post-it lappar från domarna på saker som ska göras..

Var på massage idag. Massören suckade över mina ben och sa mår de såhär efter 3 veckors vila vill jag inte veta hur de var efter maran. Nu har jag ju dock en månads träningsförbud efter ett litet ingrepp så ligger ju ändå på sofflocket...

Dokumentär med Ola Skinnarmo och Kulimanaron på SVT. Lifegoals ändå. Se världen, bestiga berg, uppleva kulturer och nya länder...

Nedan några höjdpunkter från senaste årens äventyr. Island. Panama. Kanada.


Helg...

Var mest kalas i helgen. 80-årskalas för Sivert och 23-årskalas för Sara.. Tårta i dagarna två.

Lite höst i luften och jag gjorde slag i saken och rengjorde sommarskor och ställde undan. Lite tidigt kanske..men ytterst tveksamt om flipflopsen och mina sneakers i tyg åker på igen. Blir det brittsommar har jag andra sneakers på skohyllan...


Fridaaaay.

The end på veckan. Och vilken vecka. Betat av många trista men nödvändiga göromål, i lägenheten, på mig själv och på jobbet. Men nu är det ordnat med diverse saker..

Trycket för tresitsen klart (sammanställning av alla aktbilagor i ett mål som vi notarier åker på att göra inför tvister som tre domare ska avgöra..), rörmokaren har fixat den rinnande toaletten, Niklas har dragit el till routern, Jonas har borrat upp roatern på väggen.

Idag fick jag erbjudande om en hund också. Tre-årig setter som inte duger i jakt. Avliva eller nytt hem. Jag lovade att kolla runt... Någon som vill ha han? Lillsyrran Sara överväger annars en bror till Elton..

Hann med middag och häng med Hanna efter jobbet. Hon är uppe på visit lver helgen så det var kul att ses!!


Höstterminen..

Kändes som första skoldagen efter sommarlovet idag. Back to work. Nu blir det jöbb fram till 6-9 oktober då jag får ledigt på fredagen pga häktningsjour... Annars ingen semester planerad förrän till jul.

Borde ha tränat idag. Inte rört en fena sedan maran. Men blev möte med Magnus på banken och lite omplacering av mina slantar. Magnus uppmuntrade mig till att köpa mig något fint i 30-årspresent.. Hehe, sån bankrådgivare borde alla ha..

Hur som, sommaren 2016 var fin & väldigt varm och solig med jämtländska ögon sett. Tack för det!


God natt..

...från Skagen. Tänk om vi haft sol och värme. Då är nog den här platsen magisk.

Men växlande väder idag, bra sällskap, god mat och några kilometer cykel har gjort det till en fin helg.

Nu slut på semester och imorgon resa från Skagen hem till Färjemansgatan, via Göteborg och Arlanda då såklart..


Ut på tur..

Hyrde cykel och gav oss iväg. Här är platt och lätttrampat. Tog en tandemcykel för att se om vi skulle bli osams.. Hehe.. Gick fint.

Himla vackert här ute. Sanddyner, ljuset som alla konstnärer åkte hit för och havet...

Nedan med en fot i varje hav, en i Kattegatt och en Skagerak.

Har också hunnit med att äta både wienerbröd och smörrebröd..


Skagen..

Himla fint och pittoreskt här ute vid Danmarks nordligaste spets. Vädret ingen höjdare men lite fräckt och bitigt ändå..

Hoppas det slutar regna så blir det ju avsevärt mycket bättre.. Men lite oväder gör det hela mer äventyrligt.. Imorn ska vi hyra cykel och trampa upp till spetsen av Danmark, där Kattegatt och Skagerak möts..


Danmark..

På väg till Danmark. Färjan från Göteborg till Fredrikshavn. Sedan tåget upp till Skagen. Ska bli kul att se.. Ser vackert ut på bild.. Synd att vädret inte är med oss, men kanske vänder det..

Minns en tur med färjan här som 8-åring. Vägrade gå ombord. Hade läst om Estonia-olyckan och trasiga bogvisir. Ändå klarsynt och medveten om min omvärlden som 8-åring må jag säga..



Morran!

Wihoo! Idag kom Maria aka Morran till Götet. Ska på festival med sin Johan. Vi har hängt från 11-16. Ätit oss genom Göteborg i princip. Kul. Längesedan, så var ett kärt återseende.

Sedan hann jag och Emil med en snabbvisit vid havet innan vi fick skulle på tacosmiddag hos hans kompis Gurra med tjej..


Liseberg..

Helkväll på Liseberg med Emil och Lille-John.. Skickat iväg de på ett sista åk i Helix. Åkte jag med, en gång. Vilken jädra bergochdalbana.. Loop på loop.. Men den var häftig!

Sist jag hade med John på Liseberg var han i den här storleken.. Som ni ser har åren gått...


Kasst..

Även om det kändes kasst och dåligt idag så får man ju vara tacksam att man har två ben som ändå kan och orkar ta en 43 km, över tre fjäll i leta och över sten..

Nu läggdags. Jag och mina tant-knän...


Maraton debuten..

..gav inte mersmak. Fy fan. Värdelös. Staplade runt. Ont i knäna, kramp i benen. Inte sådär skönt trött utan mer ont. Vasaloppet var jobbigare, men var nog för jag kunde ta ut mig mer då. Det här blev mer en smärtsam promenad sista 18 km.

För otränad och tung helt enkelt. Just nu tänker jag aldrig mer springa med nummerlapp. Det är inte kul längre. Men kanske ångrar jag mig. Kanske inte.

6.19 blev sluttiden. 19 minuter över min egen skamgräns. Det positiva med dagen, jag kastade inte in handduken i Ottsjö och jag fick nästan inga blåsor på fötterna.


Johnny...

Idag är jag ledig. Hemma och äter och dricker..tvättar och packar inför Göteborg på måndag. Ligger steget före med tvätt och packning för det fall benen inte skulle ta mig nedför trapporna på söndag..

Har också hängt med Johnny på sjukhuset i två timmar. Jag åt räkmacka och wienerbröd. Köpte wienerbröd åt Johnny med. 12 kg har han gått ner. Fick otäcka flashbacks till pappa i sjukhus sängen med de där landstingsbyxorna.. Man blir som mager på ett särskilt sätt när man är sjuk. Men ingen större fara med Johnny och nu har de hittar felet, snart är han på banan igen.

Han har blivit hindrad att göra armhävningar på golvet och flörtat friskt med sjuksystrarna så de får nog det lite lugnare snart när han får åka hem..


Pannkakor..

Införskaffat förnödenheter inför lördag idag efter jobbet. Gel och kramptabletter. Kostade nästan 200 kr, vansinne. Hoppas på bra effekt.

Sedan blev det pannkakor till middag. Hör och häpna. Men har ju börjat äta det igen efter ca 10 års uppehåll.. Blev blåbär och chiafrön i smeten. Och var faktiskt första gången som jag stekte pannkakor tror jag (!)

Kan också erkänna att jag har en nyvunnen respekt för mormors lövtunna pannkakor som jag växte upp på vareviga torsdag som ung och snabb...


Tisdag..

Har gått galet fort den här veckan hitills. Jag och Enar har intro med vår nya notarie Sofia. Hon är från Luleå och toppturar. Perfekt. Såna brudar vill vi ha.

Också upptäckt de här i veckan. Flummiga mackor som Enar sa. Men det är goda!

Och kolla in den här regnbågen då. Från balkongen just nu.


Söndag..

Utflykt och några kilometers promenad vid Forsaleden.. Fint. Blev badsugen men var inte riktigt väder för det.


RSS 2.0