ReKORVery






Utflykt. Ner till Gårdmyra, ett av Styx favoritställen. Korv och toast. Styx fick sträcka ut benen i det fria. Trail-mopsen älskar att åka skoter. Vem har sagt att mopsar är innehundar..? Elton gillar snö..men han gillar korv ännu mer.

Ingen gaist..

Som Emilsson och co brukar säga. Och kändes lite så idag. Ingen gaist. Hände liksom inget när jag tryckte ner stavarna. Svag antar jag.

Tiden nytt personbästa men placeringen blev nytt personsämsta. Var möjligen ett vassare startfält än tidigare år men 196a är inget att ringa hem om. 

Ska gyma mer inför nästa år. Och inte springa ryck dagarna innan så baksidalår ballar ur. Men rart av roomie Frida, sjukgymnast och van att tejpa ihop ÖFK:s a-lag, att tejpa ihop mina hamstrings igår kväll. 

Nu vila så det här halv förkylda tillståndet går över. Sedan måste jag börja gyma!


Och stackars syrran blev hockeytacklad av ett pucko till ledare. Tappade klungan, smärta och less. 



30 år.

Idag fyller mina goda och fina vän Julia år! Hurra för henne! Hon bjöd på smörgåstårta och vi gav henne ovikta amerikanska dollar inför i sommar.


Annars så har jag tagit helg. Flexar ut lite upparbetad tid och åker till Mora imöra. Sedan Tjejvasan på det. Blir bra, trots att jag är snorig och låghalt. 

Sträckte baksida lår i tisdags under löpturen. Fail. 

Run..

Idag sprang jag och kollegan K för Cancerfonden med Runacademy. Det var svettigt och jag fick stryk av K. Envis och stark är hon... 

Mitt självförtroende är inte på topp inför Tjejvasan känner jag.. Men men..


Känns ju bra att springa för en god sak i alla fall. In och stöd insamlingen nu. Var inte snåla. Tänk på ert karmakonto. 



Bättre sent än aldrig..

Men det kan ha varit för sent. Klassiska intervaller ikväll. Eller ett försök till det i alla fall. Känns ju sisådär det här inför Tjejvasan på lördag. 

Skulle behöva ett par vassare lungor och en starkare kropp tills på lördag... Målet är topp 200, det låga målet.. Har som bäst varit 144. Min egentliga önskan är att klå det resultatet. Men borde nog har tränat då. Det går inte att ställa ut skorna som min gamle fotbollstränare alltid sa....





Crash, boom, bang... 

Sol..

Vaknade till sol och vy över Drommen idag. Gött! Pannkakor och kort tur på skidor efter det. Bra söndag.







Anledningen till att man bor här. Nära fjäll, äventyr och snö. Kul att kollegan K från Sthlm säger hon aldrig tänker flytta hem till Sthlm igen. Hennes halländska sambo likaså. Bra betyg. 

Har jag jobb här i jämtland efter tingsätten blir jag nog också kvar. Leve republiken! 

Fjällhalsen

Notarier i fjällen. Invaderat Lars pärons stuga i Fjällhalsen.. 







Fondue, flarn, hjortron, stark vind...

Lekis-kakor.

Syltgrottor.. Även kallade Lekis-kakor. För sina få ingredienser och tämligen enkla utförande. Men jag och mina åtskilliga högskolepoäng fick inte till dem bättre än såhär.. 


Fan. Sylt överallt. Tror felet är min hemkokta blåbärssylt. Inte lika full av elände som den i affären, inte lika gelé-aktig liksom.. Tror det var där det brast.. 
Det vita är riven choklad...inte parmesan..  


Ut och fånga vinden..

Drog ner på Storsjön med Maria H efter jobbet. Fin is, blåsigt, månljus. 


Värsta autostradan där nere nu. Himla härligt och bra uppladdning inför att sitta i sal 1 all day long imöra..  

Soligt.

Pang väder ute. Bittert att sitta inne. Tog en lunch-promenad. Fick oss lite D-vitamin.





Måndag..

Mordrättegången började idag. Drog mycket folk. 

Jag och Kristina var ner en sväng efter lunch. Lyssnade lite på förhöret med den tilltalade. Iskall tjej. 

Blev en pannlampstur med skidorna efter jobbet i sakta mak. Skönt.

Och idag är det tre år sedan pappa blev en ängel <3




Baluns

Firade Julia lite igår. Middag och dans på Skalet. Var trevligt! 




Och vädret idag. Wihoo.

Friday.

Jobb till 17.30 på en fredag.. Hör inte vanligheterna.. Sedan jag började jobba på kontor alltså. På Alewalds kunde jag ibland jobba till efter 21 på kundevent. Och skicenter stängde man igen vid 22 ibland. 

Lång dag i salen. Små ont i halsen. Bara å kasta in handduken för morgonens Jämtkraftlopp. Aningen less. Aningen gött att det är fredag. 

Äpplena på Ica... Fina. Men har inte alla hjärtans dag spårat..




Très bien..

...som fransmännen säger. Mycket bra alltså. 




Skrillor.

Lyckades lura med mig min kamrat och fd kollega Krille ut på isen efter jobbet. Pannlampa på Medvinden, blank is och få rosiga kinder var sjukt härligt.

Krille berättade att han köpt lägenhet i Åre precis. Jag sa som det är "Krille, du är en glidare.." Han kontrade med "Jag vill ha en kajak och såna där Norröna byxor som du har.." 

Men, isen var fin. Ge er ut!


Och vädret idag. Fem av fem tror jag.. Satt ju inne. Men blev lunch på Arctura. Ena rådmannen tyckte vi skulle visa sörlänningarna vyn från tornet.. 






Oh no.

Halsen blev inte bättre efter gårdagens lilla tur i sakta mak.


Fan. 

Provsmakandet av semlor i stan fortsätter. Jag och Sara högg in på wienersemlor idag. Frasiga. 

Seg.

Seg förhandling på eftermiddagen och seg kropp på kvällens skidtur.

Förhandlingen bjöd på viss process skicklighet från ombuden så det var inte en seg historia rakt igenom. 

11 km skejt var tungt. Lite halsont om mornarna.. Måtte det ge med sig. 



Juice.

Snöblandat regn. Hujeda mig. Trist. Men ser ut att bli snö framåt helgen så förhoppningsvis ordnar det upp sig. 

Rätt grisig vecka på jobbet så laddar med juice... Bråk om barn imorn och på onsdag. Det tenderar ofta bli pajkastning och känslor. Inte så mycket juridik.






Söndag.

Gröt. Gråa kläder. Knut på huvudet. Hejat på Oskar. 




Ica-loppet.

Blev en påminnelse över hur risig jag är på att åka klassiskt. Och väderomslag som ledde till bakhalt. Lika för alla. Men satan vad slitigt. Staka - jag är en katastrof på det. 

Får försöka hinna med några pass innan Tjejvasan. Men ser ut som att jobbet inte kommer vara så tillåtande närmsta veckan.... Galet många förhandlingar..vilket brukar innebära övertid med tidiga mornar och sena kvällar. 

Lite gött och kul med nummerlapp ändå. Är ju det som krävs för att man ska ta sig ut..




Flex och friskvård.

Har hurtiga kollegor som ville ut i spåret. Vi har en timme friskvård att ta ut per vecka.. Och solen sken. Så vi tog bilen till Spikbodarna och körde 13 km. Gött.

Fick jobba till lite senare än vanligt efteråt. Men skönt att få träna på dagtid. Har jag inte haft förmånen att göra sedan jag pluggade (bortsett från helgerna alltså..)..


Många spår som är pistade nu. Hurra för vinter när det är vinter. Inte slask och is, utan bara fluffigt vitt. 

Tisdag.

Planen var att träna efter jobbet men blev övertid och efterarbete på dagens förhandlingar. 

När det blir ljusare ute ska jag börja försöka ta mig ut innan jobbet... Kommer gå åt pipan det här annars. 

Finns en advokat i stan som är på gymet kl 5 om mornarna.. Inte dit jag strävar dock. Jag är typen som jobbar för att kunna leva. Inte den som lever för jobbet.

Nu fruktstund.




Breakfast

Måndagen inleddes på Clarion med frukostbuffé och måndagsmöte med övriga notarier. Bra start på veckan. Gravad lax, pannkakor, pålägg och bröd.. 

Sedan meatless måndagsmiddag. Råris och linsgryta. Ska försöka hålla i det här. Vegetariskt en dag i veckan. Middagen alltså. Slank ju ner skinka imorse på mackan....


Här går jag å glåmar på Grubbfjället. Inte så dumt i Föllinge- och Strömsundstrakten trots allt som Björte  konstaterade i bilen hem. 


RSS 2.0