.......

Skriv inläggstext 


Cliffs of Moher

Idag har vi kört längs kusten. Sett Atlanten. Vild och vacker. Klipporna som stupar. Gröna kullar och blått vatten. Irland är vackert!


Ätit musslor och alldeles för mycket pommes frites. De äter ju knappt något annat. Blir träning och ett hälsosammare liv efter hemkomst!



Diamond Hill

Vi har som bekant åkt raka spåret till västkusten. Sov som kungar på ett bed and breakfast i obygden igår natt. Sedan fick vi frukt, youghurt, toast och pannkakor. Med den uppladdningen tog vi oss an bergen/kullarna. 


Påminner om svenska kalfjäll men med lite annan växtlighet. Och får. Får överallt. Lammungar som jag vill ta i bilen. 

Vi gick uppför Diamond Hill imorse. Gaah, blåsten. Det var galet. Full storm. Ni anar inte.. Vi kröp på toppen. Trodde på fullaste allvar jag skulle lyfta, följa med Atlantvindarna mot okänd destination.. 

Nu nere vid kusten i Galway. 


Irland.

Valborg på Irland. Ser fram emot kust, klippor och natur. 


Korsat landet idag. Tig längre tid än vi beräknat. Små små vägar. Grönt och skönt är det här. Och får överallt, lammungar med.. Så jädra söta!




Väggad.

Ny vägg på plats. Väggarna målade. Imorn slipas och lackas golven i sovrummen. Det har gått undan. 


Vi kommer få 3,5 meter garderob i sovrummet. Perfekt! Sedan ytterligare 3 meter med garderoben i hallen och gästrummet. Vi bör rymmas.....

Nu långhelg och Valborg! 


Stök.

Körde ett lass med saker imorse. Man har alldeles för mycket saker! 


Kl 10.00 kom Jonas. Nu 12.22 är vi snart på återvinningen och slänger de gamla garderoberna och en vägg. Säga vad man vill om Jonas, men han är nog Sveriges snabbaste snickare. På 1,5 timme hade han rivit och sågat ner väggen mellan sovrummen och vi hade burit ner allt till släpvagnen. Wihoo. 

Det Jonas finlirar på bild tre är det Emil påbörjade riva på bild ett.. 


Back on track..

Smög igång motionerandes idag efter monster-förkylning och semesterveckor på Sri Lanka. Kändes som befarat. 


Joggade 7 km på Bynäset. Nu kan väl formen bara bli bättre...



Påsk.

Påsklovet är över och jag är tillbaka bland akterna på jobbet. Process avloppsvatten. Detaljplaner. Strandskydd.


Begriper ingenting alls ibland. 

Påsklovet var bra trots förkylning, halsont och halvdant väder. Men man får vara glad för annat..påskägg, häng med godingar, familj, vänner.. 


Völlan.

Blev en comeback i Fjälltopp i helgen. Längesedan man åkte ett längre race med skejtskidor. 31 km över fjället. Det kändes vill jag lova. Nysnö, nollgradigt och lite vind emellanåt. Uppladdningen på Sri Lanka var nog inte heller den bästa. 


Tog mig i mål som 6e dam i motionsklassen. Rejält distanserad av segraren.. Hehe. Borde träna mer. 

Men blir vila. Emil är dunder förkyld och jag har halsont. Borde få operera bort mina halsmandlar. Men anar att det är en reaktion på långflygresa hem från tropikerna.. 

Påskpyntat ett hörn av flyttkaos. Och tog vägen över Flatruet hem i söndags....


Hemma..

Och ack så skönt det var med sin egna säng.. 


Jobb. Tvättat och packat lite i lägenheten. Ser ut som ett kaos här och värre lär det bli..men bara att härda som kollegan Frida sa idag. Hon har för övrigt sponsrat med flyttkartonger sedan hennes flytt för några veckor sedan. Snällt. 

Mitt i allt kaos har jag dessutom lovat att göra hjortronsylt till fredagens våffel-AW på jobbet.....


Hemåt.

På flygplatsen och inväntar flyget mot Doha. Snabbt byte och sedan Sthlm. 


Lämnar en grönskande ö bakom mig. En ö som har begåvats med en fin och skiftande natur. Stränder, berg, djungel, regnskog, stäpp och sumpmarker.  

Tillbringade eftermiddagen på Ayurveda spa. Inoljad från topp till tå i helande örtoljor. 

Har under resans gång även fått heligt pulver i pannan. Två st snören runt handlederna av buddhistmunkar, de ska ge skydd och lycka. Av ren vidskeplighet tänker jag inte ta av dem förrän hemkomst, även om de är rejält smutsiga vid det här laget.... 

På onsdag kväll kommer Emil och hans flyttlass upp. Om om knappt tre veckor får vi nya lägenheten. Blir ett äventyr det med...


Bilder.

Från gårdagens fm på stranden. 


Em spenderades i huvudstaden. Ahh, livligt. Folk, tuk tuks, kärror, folk, hundar, mat, rökelse, bilar.. Högljutt och trångt och svettigt. Men kul att se spektaklet. 


Valpar.

Sista dagen, inatt åker jag hem. Lite trist är det alltid när ett äventyr är slut. 


Men har saknat min toalett, säng och avsaknaden av kryp. 

Hem till vårvinter även om det verkar som att mycket har töat hemma.

En tik på stranden har fått valpar, fem st. De ligger i skuggan under en gammal båt. Så jädra söta. 3 dagar gamla sa badvakten. Jag matade tiken med lite kex. De ser lite magra ut. Hon jagar bort fåglar och håller koll. En valp kom krälandes ut fr båten, hon var snabb att knuffa in den igen. Tänk om tre veckor när de där små tussarna kommer krypa runt här. Lika bra man är hemma då, annars hade man väl tagit med alla fem hem. 


Beach.

Efter mycket åkande och äventyrande kom vi till stranden igår. Ett jättefint hotell. Ett sånt där man får kalla handdukar till huvudet.. 


Spenderar fm här vid poolen innan vi åker till Colombo och turen är slut. Lite synd. Hade velat se mer av stränderna här i söder. Så himla fina. 

Tsunamin 2004 slog oerhört hårt mot Sri Lanka och stränderna i syd. Betydligt fler dog här än i Thailand, inte lika mpnga svenskar förstås. Och därför inte lika uppmärksammat. Kunde se spår av dess förödelse igår. 


RSS 2.0