Pow wow igen.




Fluff.

Almdalen.

Ca 9-10 km in i väglöst land i Hotagens naturreservat. Ingen dusch, begränsat med elektricitet, öppenspis som värmekälla. 

Så himla gött att bo spartanskt emellanåt. Men rinnande kallt vatten i stugan. Sån lyx lever ju faktiskt många utan.

Blev en snöig tur upp. Var uppe till 16.30 så slog aldrig på pannlampan även om det var lite mörkt sista två kilometrarna.





Sedan lördag och söndag hade vi soltimmar. Galet fint.







Fjälls.

Drar till fjälls i helgen. Gött! Ledig idag för jouren förr förra helgen. Så drar redan vid lunch. 

Igår AW med nästan hela ligan. Trevligt. 

Jag och packning. Blir alltid mycket.. Måste köpa fler packpåsar. Sea to summit påsarna. De är grymma. Vakumpackar typ kläderna..och helt vattentäta. Fick frakta mobiler åt flertalet när vi åkte de rangliga båtarna i karibiska havet ute i San Blas förra året...


Mjukost, pannlampa, nötter, choklad.. Blir bra det här..

Mittwoch

Onsdag. Hade som nå muskelryckningar på vänstersida av magen/sidan hela fm. Såna man får i ögat ibland ni vet. Google sa bråck på pulsådern. David, som läste till läkare nån termin innan han blev jurist, var av bedömningen något muskelärt. 

Stretchade och åt en semmel-wrap. Det försvann. 


Semmel-wrap från Wedemarks. I princip hela notarie ligan tågade ut på stan för lunch och därefter inköp av efterrätt. 

Test.

Har en sträcka på 2 km jag sprang i december. Ikväll putsade jag tiden med 10 sek. Gött. 

Men var bättre underlag denna gång så inte helnöjd. Tiden är långt ifrån något att skryta med, men en kamp mellan mig och klockan som förhoppningsvis gör mig snabbare och lite motiverad till att pressa mig. 




Måndag.

Muffin-måndag då Sara kom med hembakt. Mycket goda muffins med hallon och rivet citronskal. 

Sedan meatless monday också för min del. Fisk till lunch och hel vegetariskt till middag. 


Sötpotatis är förbaskat gott. Och bönor har jag upptäckt är billigt och bra. 

Godis.

Trött och lite oträningshosta. Säger då det, var på tiden lungorna fick ventileras..

Köpte godis när jag var på Ica och hämtade mitt körkort. Sådär gott egentligen.. Den här portionen sötsaker från i veckan var nog nästan godare...


God natt! 

Weekend.

Helg på skidor. Smala sådana denna helg.

Igår Kyrkspåret, 25 km i fina spår. Skönt att kunna åka 20 km utan behöva snurra runt flera varv på en bana..




Idag debut i draghundssporten. Fick låna Angelicas lilla tik Troja. Hon sprang snabbt, tills jag satte mig på arslet efter 3 km, sedan snabbt igen tills en dam trampade av mig staven.. Fick vända och hämta den. 

Sedan var vi nog båda taggade att jaga ikapp dubbelspannet med damen som ställde till det för oss. Så det gjorde vi, sedan åkte vi om och drog ifrån.. Att jag fick upp pulsen och blodsmak i munnen var nog bara nyttigt. 

Körv.

Afterwork med tema korv. Korv med bröd till middag. Korv-frågesport och gissa smaken på ölkorven. 

Kul.. 

Ninjas in training.

Efter två dagar fyllda av bråk om barn, hustru misshandlare och djurplågeri var det gött att gå hem i tid och ta sig ut på ett pass.

Jogg med syrran och sedan gym. 




Lats-drag. Som synes har Frida starkare sådana.. Nu syns de inte så bra för linnet.. Min överkropp kommer nog inte sätta skräck i någon på Tjejvasan... 

Körkort.

Var och förnyade körkortet idag. En måndag, i januari. Bilden blev ungefär lika bra som man kan förvänta sig. 

Gick hem och googlade mat man blir pigg av. Nu hetsäter jag c-vitaminer, antioxidanter, mineraler... Kiwi, granatäpple, kokos, apelsin.. 





Jobb.

Måndag igen då. Men redan inne i arbetsveckan då jag fick jobba igår. Var på jobbet vid halv åtta idag, för att hinna få undan det sista från igår och sedan jobb till efter 17. 

Måste börja hitta motivation till att träna sent på kvällen alt gå upp i ottan och träna vid kl 6. Känner mig i usel form. 




Vårtecken.

Tulpaner. Säkert vårtecken. Vill inte ha vår än iofs. 




Say bow wow wow pow.

Pudersnö. Härligt!








Fredag

Helg igen då. Men fredagskänslan infinner sig inte riktigt.. En del orosmoln och dessutom jour i helgen. Vara standby och vet redan nu att söndag eftermiddag blir på jobbet. Men får ju lön för mödan och är inte så ofta som just jag måste ha jouren, turas alla om..




It's on

Nu har jag och många andra som arbetar i rättsväsendet fått ett välsignat arbetsår. Härligt. Predikan, sång och lite häng i församlingshuset. Ryggdunkade och skvaller.

Idag hade vi julgransplundring på jobbet. Ja ni läste rätt. Hela huset samlades vid granen och fick ett godishus. Ni vet de där i papp med tablettaskar, klubbor och sånt i. Haha. Man är inte äldre än man gör sig.


Från Berlin. I april åker vi till Riga. Galet billigt. Mina billigare skalbyxor för två papp var dyrare än resan. Och då har vi hotell med spa mitt i stan, flyg tur och retur. Östeuropa är sjukt prisvärt. 

Nya året.

Imorgon börjar det nya verksamhetsåret på jobbet. Med tingspredikan. En gammal tradition, en kulturbärare sedan århundraden och fram till år 1990 lag på att gå om jag förstod det rätt. 

Vi nya notarier, som tidigare inte upplevt detta, ska gå. Ska i princip alla i hela huset verkar det som. Vi är väl såna, gammaldags och aningen konservativa... Gråa, trista jurister.. 

Cancer-gala på tvn. Fint.
Tände mitt ljus. Köpt av barncancerfonden. 




Snyggt.

Både Frida och Oskar gjorde riktigt fina lopp idag. Snyggt jobbat. 




Jag är nog mest nöjd över att jag äntligen målat listerna runt dörren i vardagsrummet och köket. De blev så kantstötta i renoveringen. Men nu är de vita. Bara några punkter kvar på att-göra-listan nu, prio ett är förnya körkortet, innan det är jag som åker fast för olovlig körning.. 

Jogg.

Exercise?! I thought you said extra fries. 


5 km jogg igår kväll. Var kyligt. Inte i närheten av svetten och fukten som var i Nicaraguas djungel. 

Snart ett år..

..sedan..

Var ju speciellt. Stökigt. Ensamt. Hungrigt. Fuktigt. Emellanåt alltså.

Men mest spännande, häftigt och nu när man ser tillbaka helt awesome att ha fått sett allt det där.


Djungler, stränder, vulkaner, berg, fattigdom, djur, människor.... 

Ras.

Börsen rasade idag. Kina som stökar till det. Borde kanske ta ut slantarna och investera i något annat. Typ ett litet hus. Har hittat ett på Hemnet jag vill ha.


Krispigt igår när jag gick en liten tur.

Årets...

..första måndag överlevdes. 

Vaknade till nysnö. 2 dm hemmavid, behövdes. Det enda som är synd är att jag inte hann ut på en spegelblank Storsjön.

Utvecklingssamtal med "min domare" idag. Fick några lovord. Firades i tvättstugan. Men snart både nystädad lägenhet och renbäddad säng.




2015




RSS 2.0