Bröllop

I helgen var jag söderöver. Bröllop utanför Falkenberg och en snabbvisit i Göteborg. 


Kan ha varit sista resan ner på ett tag för till påsk flyttar Emil norrut. Wihoo. 

Ästad vingård hette stället där vigseln och festen ägde rum. Fint. Oklart om jag nånsin varit i Halland tidigare... Bokskogar och snöfritt. 

Klänningen fungerade fint även om man är lite blek såhär i januari... Men den kommer nog komma till användning någon mer gång..då man kanske har lite bränna.. 

Nu ytterligare en vecka med sjukt mycket jobb. Hinner inte göra slut på flexeb förrän det fyllts på med nya timmar... Suck. Träna och äta bra mat får stå åt sidan, dumt men så blir det.... 


Debut.

Ja förra helgen fick Frida göra premiär i världscupen. Och i helgen är det Eltons tur.. 


Kul. Laget behöver föryngras.. ;) 


Träningsvärk.

Gårdagen resulterade i träningsvärk i armar och axlar. Använde inte bålen tillräckligt i stakningen då kanske. 


Avslutat rättegången om den misstänkta våldtäkten idag. Aningen påfrestande men också lite skrämmande hur kliniskt man har börjat se på saker ting som människor råkar ut för. Är väl kanske så vissa yrkesgrupper helt enkelt börjar göra för att uthärda vardagen.. 



Tävlings-premiär

Säsongens första race. 18 km i töväder. Spåren har kämpat tappert men senaste veckans röv-väder har förstört dem nåt oerhört.


Krigade mig till en 6e plats. Kändes ok. Lite svårt att få fäste på isen, smutsen och i blöt snön så armarna sved sista biten.. 

Behöver köpa en nebulisator. Ni vet en sån som används i akutsjukvård..och som hjälpmedel åt elitidrottare i längdlandslagen.. 

En sån är nämligen ok att använda, men Gud förbjude den motionär som åker med stavar som är längre än 83% än kroppslängden. 

Rimlig regel ändå. Jag menar någon måtta får det väl vara. Åka runt med hur långa stavar man vill?! Så kan vi inte ha det.

Men att inreda vallabussar med medicinska hjälpmedel efter tycke och smak och låta lagets egna läkare diagnostisera åkarna och skriva ut lite smått och gott så kan vi ha det. Det ger verkligen en fin inramning över sporten... 


Världscup

Elton är redo och ändamålsenligt klädd för att heja på Frida i hennes världscups-debut idag. 


Jag ser den från soffan. Elton och co med. Men moster Elisabeth, John och Emil är på plats. 



Svettigt..

Den här veckan har vi det svettigt på jobbet. Förhandlingar upp över öronen.. och rester från förra veckan som också var kämpig.. 


Vi har jobbat långa och intensiva dagar. Att enbart läsa och skriva och klura i 10-12 timmar är rätt jobbigt. Blir påmind veckor som denna att jag valt en yrkeskategori som förväntas arbeta mycket..och hårt.. Gäsp. Men vi håller modet uppe.

Imorgon ska vi unnna oss en AW på stan. 

Igår gjorde jag raw morotskaka-bollar.. Goda! Tyckte mina notariekompisar med.. Mellis ska inte underskattas veckor som dessa.... 

Färgstark kväll igår som synes..


Ut på tur..

Fjällräven och Luleå-bruden Sofia på jobbet som har gjort tre säsonger i Alperna och hängt månader vid Riksgränsen ville ha sällskap på turskidorna. Klart jag och Lars ställde upp. 


Sofia hade fixat utrustning och lavinprylar åt oss. Hennes hund Mejs hade fått nya skor och kan dessutom åka ankarlift. Så vi var ett peppat gäng som åkte till Fjällhalsen och Lars stuga igår kväll.

Idag fick vi också sällskap av två sjukgymnaster tillika Norrbottningar. 

Blåsigt men bra att att komma ut och testa prylarna. 



Skidspår..

Idag var jag ledig för jouren förra helgen. Åkte ut på ICA-lopps spåret med Fridaoch Styx. Magiskt. 


Var sagolikt nere på Björnmyrholmarna. Ca 25 km, klockan dog, på väl valda delar av spåret på Storhallsskog.. 

Styx fick löpa fritt. Gick bra, han är mer jakthund än träningssällskap men han skötte sig fint.


The end..

Då var jullovet slut då. Redan igår då jag gick på häktingsjouren. Gårdagen var smidig och jag slapp arbeta. Kunde äta brunch med Emil, tittta lite på stan och se film..


Idag blev det däremot upp och lämna Emil på tåget och sedan jöbb. Men lika bra att smyga igång vardagen igen. Känner mig lite ur fas.. Men man brukar ju snabbt komma tillbaka till rutinerna igen. 

Lite snor och halsont får dessvärre avsluta ledigheten. Så "nya träningsåret med nyårslöften har börjat riktigt dåligt... 

Hoppas nu vintern håller i sig!


Krispigt.

Friska och krispiga -20 grader idag. 

Blev inga skidor utan promenad, bio och tvätt. Skönt med jullov. Men hoppas jag kommer in i rutinerna snabbt.. Känns som om jag glömt bort vad arbete är.. 


Utför.

En dag på berget i Åre. Dagen började med många stängda liftar och blåst. Jag tappade humöret en aning.


Men nysnön vägde upp.

Emil, det forna slalom-esset, njöt i pudret. Jag hasade bakom. 

Kallt och klart. Och imorgon ännu kallare. Blir nog soff-häng...


Anno 2017

Välkommen år 2017! Kan inte påstå att jag har haft brått att bli av med 2016, det var ett bra år.


Frisk. Äventyr. Resor. Goda vänner. Grisbjörnar. Skidor. Årstider. Emil. 

 Nedan har ni det hogna året. Bilder fr nyårsnatten (Frida var med i tävlingen flest skumtomtar i munnen vinner..), jullov och en 185 cm utslagen Emil. 


RSS 2.0