Höst.

Snart september och första höstmånaden. 

Många klara fina dagar senaste veckan. Lovely. Får kanske bli ännu senare semester nästa år... 

Styx har flytt stan och är åter i byn igen. Han tog sig friheter sista natten i lägenheten. Smög in i vardagsrummet, trots min "mur" av stolar.. Jag vaknade kl 04 natten till i måndags. Ljud från vardagsrummet och blått sken. Gick upp och hittade Styx i soffan. Nerbäddad med kuddar och med fjärrkontrollen vid baktassarna... Odåga.. :) 



Vemdalen 25k

I helgen kan det ha blivit årets sista race i löparskorna för denna säsong... Vemdalensfjällmaraton men korta banan på 25 km. 


Inte blivit mycket löpt senaste månaden. Semester i hetta. Sedan förkylning och lite importerat penicillin.

Men blev start. Seg i början. Stum och långsam. Ingen gaist. Stenigt och jävligt. Sedan uppför Hovde, jag var stum men många andra brudar var uppenbarligen stummare. Klev om ett par st. Sedan nerför fjället...sedan väggen. Trött nå jävulskt. Kröp mig i mål. 

Idag onda höfter och vader. Så promenad med Styx och borstat/slipat balkongen.. Bör hinna olja den i veckan...  



Bärskog.

I helgen var vi på fjället. 


Först en löptur från Höglekardalen till Glen. 18 km och mina ben är betong. Trodde två veckor semester skulle göra susen. Men stela, stumma, ont i ljumskar, ont i hälen. Är det såhär det är att vara över 30?! 

I söndags bärskog med Moster. Hon hittade bär men inte stigen.. 

Två timmar extra promenad, minst. Men men.. Den 78-åriga krutgumma klarade det galant. Hon styrkte sig ju trots allt med två koppar kaffe och en Redbull till lunch....

Och vi fixade mylt till i vart fall några av vinterns våfflor. 


Sweden.

Vi är hemma. Eller på Arlanda iaf. Hänger i SAS loungen och slösurfar. 


Vi har haft det bra. Bad, buss, oliver, sol, gamla städer, historia, mycket turister emellanåt, tonfisk, klappersten, lägenhet, hotell....

Det som varit mindre bra är de långa resorna. Transportera sig över landsgränserna tar tid, kan ta två timmar... 

Men Kroatien och Montenegro är vackert. Om än lite väl turistigt. Belgrad och Albanien fräckt. Bosnien Hercegovina var coolt. Mostar var sönderbombat men det som återställts i gamla stan var fint. Sjukt att kriget pågick för fyllt så sent som -93 ändå... 


Berg.

Det finns ett berg här i Dubrovnik så vi ville förstås upp på det. Tog kabinbanan. Värmeböljan Lucifer ska enligt rapport peaka idag och imorgon. Det är varmt,  man orkar inte mycket. 


Hade tänkt ta mig ut på någon jogg här där vägarna är bättre. Men värmen och ryggskott (?!) har sänkt mig helt. Kan knappt ta på mig skorna själv. Böja sig är hopplöst.. Men börjar ge med sig tror jag...

Vi bor flådigt värre här. Ett hotell som är byggt in/på en bergssida. Utsikten är topp. Servicen likaså. Lyxigt. 


....

Montenegro. Ett pytteland som är väl värt att besöka..



Ut på tur.

Idag tänkte vi cykla, men det blev en tur till Kotor och vandring uppför deras gamla stadsmurar till ett fort. Varmt, svettigt men fint. 


Den där värmeböljan Aftonbladet varnat om känner man av. 35 grader i skuggan är i varmaste laget.. 

Igår kvällstur till Perast, gammal by med nice vy. Allt ligger inom 25 km här i bukten typ.. 

Nätet för segt för att ladda upp bilder..får prova senare.. 


Lugnt.

Så himla lugnt i byn vi bor. Vi och några till som liggeroch svettas på bryggan. Äter grillade grönsaker och sallader till lunch. Jag badar. Emil badar lite. 


Utsikten är magisk. Vattnet klart och varmt. Jag gillar Montenegro! 


Kotor Bay

Ahh, vilket ställe. Så himla fint! Berg och sedan hav.. Vi bor i en lägenhet i en by utanför Kotor. Här ska vi hänga i fem dagar. Göra utflykter längs bukten. 


Budva..

Montenegro. Berg och hav. Vackert det vi sett hittills.. 


Och en dag på stranden. I skuggan. Måste vara åldern, pallar inte ligga i solen längre.. Kreta och Sydafrika för många år sedan då låg man ju inoljad timmar i sträck.. 



Albanien..

..var fräckt. Men också vanvettigt j-a varmt. 39 grader i skuggan. Vi bodde på en camping, utan ac, inte nånstans på tältet fanns det ac. Vi hade dörrarna till vår trädkoja öppna och fläkten gående hela natten. 


Bodde mellan bergen. Blev väl som en gryta. Så idag flydde vi, en dag tidigare än beräknat. Till Montenegro, kust och hela fyra grader svalare.... 



RSS 2.0