Sol vind och vatten....

Mini-semestern i Öviks skärgård bjöd på finväder idag. Min gamla tandläkares nya båt körde ut oss på havet. Men inomskärs. Fint vid Höga kusten ändå..


Havet...

Mini-semester i Ö-vik.. Inte så tokigt. Och vaknade nu till sol... Blir kanske ett dopp i havet idag.


Hett...

Vilken sommar det varit ändå. Har ju varit varmt sedan jag kom hem från Nordamerikat. Nästan så man längtar efter klara och friska höstdagar på fjället nu..

Lunch med grabbarna på Stråket idag. Bara vi kvar som jobbar typ.. Tomt på kontoret.. Jag jobbar imorgon med sedan ledigt. Blev bra trots att jag tog den här veckan och v 32 som en chansning i mars när vi skulle önska semester....

Hann med en löptur efter jobbet idag med. Det var varmt. Svetten rann ner över ansiktet så det sved i ögonen..


Söndag..

Fixardagen nr 1. Frulle med Angelica som sov här inatt. Sedan ärende på stan. Sedan tvättat, dammsugit, dammtorkat och bäddat rent.. Nu gör jag pulled älg. Och funderar på att frosta av frysen eftersom den typ är tom...

Två dagar jobb i veckan. Sedan ledig till söndag, wihooo!


Bad..

Joinade systrarna Saur med kids och kommande kids till Önsjön idag. Sol och bad. Kul att hänga med dem lite, var ett tag sedan..

Blev ett dopp också.


Stråket.

Igår var det premiär på Stråket. Och en riktigt varm och solig kväll. Jag tänkte det skulle vara smockat med folk men det var inte så farligt...

Var kul att träffa gamla godingar. Grabbarna från högstadiet var ute och firade Danne som fyllde 30 år så det blev nästan klassåterträff i ena öltältet.. Kul.


Tisdag. Mitt i sommaren.

Sammanträde. Lunch på Grändens Deli med Kickan och Erik. Pokémonjakt. Vattenmelon.

Sedsn tennis med kollegan David. Kul. Han har spelat en del. Fick goda råd och slog bara några bollar utanför staketet... Hoppsan.


Måndag..

Stökat undan några surdegar från skrivbordet. Fikat vattenmelon och kändes bra.. När Kickans kompis som jobbar med lillasyster Rappaport smsar och talar om att hon dött. Matilda. Ingen vi känner. Men en tjej man följt på socialamedier för att hon verkar vara (varit) en cool katt. 30 år och nygift. Trist slut på dagen tyckte vi..

Blev måndags bålstyrka på gymet. Och nu middag. Vardagssörjan. Men man får vara tacksam för den...man påminns om det sådana här dagar.


En sån dag..

Mätt som jag vet inte vad. Trerätters lunch, tårta.. Sedan utflykt till Hallen, korv, chips och båttur. Notariegänget på tur.

Och tårtan Sara bjöd på idag. Vilken håll käften tårta. Hon har gjort den själv. Tre lager.. Vilken sockerbagare!!


Bullfest..

Bakade kardemummabullar igår. Är det något de på jobbet gillar är det sötsaker. Dock svårt att baka till hela huset så notarierna fick smaka.. De åt tre var, till handläggarnas förtret, de hade hoppats få resterna....

Fick ett vykort från Albanien idag också. Balkan. Någon gång vill jag dit...


Vitaminer..

Grön juice. Strävt, syrligt och känns ju nyttigt.. Gurka, selleri, ingefära, citron och gröna äpplen. 20 krs körsbär till det..


Söndag.

Tvättat. Planterat en pelargon och en kryddväxt. Läst lite. Städat lite. Gjort tre matlådor. Hämtat min kofta som blev med Moa från USA. Nu fotboll.... Och melon. Och choklad....


30 km

Jag hade bestämt mig för en längre tur på fjället. Johnny skulle joina men han däckades i feber.. Klev upp lite tidigare än brukligt på helgen, körde till Vallbo och sen ut på fjället..

Vallbo-Issjödalen-Lunndörrstugan-Pyramiderna-Vallbo. 30 km. Gick bra, stel och trött sista 10 km men det var väl väntat.

Dopp i Issjön. Sedan lunch vid Lunndörrsstugan, två glas saft och en macka. Tack för saften STF. Den satt som ett smäck.


Fredags-fys...

Efter långlunch på Jazzköket med Notariekollektivet och glass på terassen kl 15 så kände jag och Kickan att lite fredags fys nog behövdes..

Vi lunkade runt Andersön i sakta mak. Skön tur.


Trädgård...

Kryddor på balkongen. Men måste köpa jord och någon blomma, så det blir lite grönt och skönt här ute...


Afterwork.

Ljusa kvällar och förhandlingsfritt. Då gäller det att passa på. Typiskt svenskt, att passa på.. Tog flextid från 15, åkte till vålådalen och sprang Blanktjärnsrundan. Kickan som är stockholmare och inte van fjäll sa att hon blev gråtfärdig. Soligt och varmt i stan. Inte lika glassigt i Vålådalen men vi slapp regnet som låg över Undersåker i alla fall... Ser även ut att ligga tunga moln bort mot Lundörrsstugorna...


Sommarlov..

Lite som sommarlov ändå.. Lugnare på jobbet. Vi smider AW planer allt som oftast. Och idag intog vi kl 15-fikat på Wedan, glass...

Nu middag på balkongen. Så jädra gött med min innergård ändå. Ingen trafik på någon av gatorna runt huset i princip.. Tycker ändå lägenheten har varit ett bra köp, det gick snabbt men med fyra kunniga bankgubbar i ryggen som engagerade sig i budgivningen kände jag ändå att det kunde bli ett bra köp...


Buan...

Helg i byn. Löptur runt Buan med Sara i lördags. Något särskilt med den platsen. Minnen, nostalgi, något i luften... Kanske gamla butöser vars andar lever kvar där.. Minnen i luften om en svunnen tid. Om det som varit. Om det som farit.


RSS 2.0